Praktijkinformatie

Spoed (in weekend)

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen.
.
Uitsluitend bij spoedgevallen tussen 08.00-17.00 uur : 020-6180507
.
Huisartsenpost/doktersdienst
.
De waarneming voor dringende medische problemen waarbij niet gewacht kan worden tot de eigen huisarts weer beschikbaar is, is ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend geregeld door de huisartsenpost. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in Amsterdam samen. Wanneer u buiten het dienstgebied woont valt u onder een andere huisartsenpost, bijvoorbeeld Hoofddorp of Haarlem. Het algemene telefoonnummer voor de huisartsenposten in Amsterdam is: 088-0030600

Lees meer...

Openingstijden
Iedere werkdag na 17.00 op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartsenpost geopend. U moet vooraf bellen met de huisartsenpost!
Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.
Adres huisartsenpost West:
Voor mensen uit Amsterdam West (Oud-West , Slotervaart, Geuzenveld etc.) Is de huisartsenpost te vinden naast de spoedeisende hulp van het OLVG-West, Jan Tooropstraat 164, 1061 AE te Amsterdam.
Adressen  overige Huisartsenposten Amsterdam
HAP  Centrum & Oost (tevens nachtpost), OLVG- Oost, Oosterpark 9, 1091 AC  Amsterdam
HAP Zuid Oost, AMC, Meibergdreef 9, 1105 AZ Amsterdam
HAP Noord bij BovenIJ ziekenhuis, Statenjachtstraat 1, 1034 CS Amsterdam
HAP West (tevens nachtpost), OLVG-West ziekenhuis, Jan Tooropstraat 164, 1061 AE Amsterdam
HAP Zuid, VUMC De Boelelaan 1117, 1081 HV Amsterdam
Verzekering of rekening
Uw verzekeringsgegevens worden gecontroleerd.
Wanneer u niet verzekerd bent moet u contant afrekenen of betalen met een pin-pas.
Overdracht
Uw huisarts ontvangt van de huisartsenpost een bericht over uw contact met de post. 
Huisarts Spoed van Lennep Meiland
Huisarts van Lennep

Afspraken / Spreekuren

Het afspraakspreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor dit spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.
Dokter Meiland heeft spreekuur op maandag, dinsdag en donderdag.
Dokter van Lennep heeft spreekuur op maandag, woensdag en vrijdag.

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur.  Voor eenvoudige vragen kunt u ook op deze tijden bellen. Het algemene telefoonnummer is: 020-6181204

De assistent ...

Bij het maken van een afspraak zal een assistent vragen naar de reden van uw contact.  Zij doen dat om een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten en vragen. De assistenten zijn (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. Veel vragen kunnen ook telefonisch worden beantwoord.

Meer tijd nodig?

Heeft u meerdere klachten of vragen?
.
Geef het dan aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Huisbezoek aanvragen

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken.  Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. De assistent beoordeelt, samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. De huisarts  kan alleen visites afleggen binnen  een korte  afstand en reistijd  van de praktijk:   ong. 10 minuten max. 15 minuten. Dit is een wettelijke verplichting. Woont u verder weg  zal de huisarts  ook geen visite kunnen afleggen. Ons advies is dan ook om deze situatie te voorkomen en  u  bij een huisarts in uw eigen buurt in te schrijven. In de praktijkruimte zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.

Herhaalrecepten

1. Online via WebApp.
Hiervoor dient u zich eerst te registreren bij de praktijk-assistent. Zij moeten met zekerheid uw identiteit vaststellen. Vervolgens ontvangt u o.b.v. uw e-mailadres en 06-nummer uw registratiegegevens. Dan kunt u in uw online medisch dossier de herhaalmedicatie aanvragen. Heeft u een internationaal mobielnummer, dan dient u eerst de Signal app op uw mobiel te downloaden.

2. Bellen met de receptenlijn 

Overdag: kies optie 2 via het praktijktelefoonnummer.  Na 17.00 uur en in het weekend: 020-6127351

Deze speciale telefoonlijn is 24 uur per dag beschikbaar om uw herhalingsrecepten op in te spreken. U wordt verzocht daarbij uw naam, geboortedatum, het geneesmiddel, het gebruik, de naam van de apotheek en het telefoonnummer waar u te bereiken bent te vermelden. Indien u het recept op werkdagen voor 10 uur aanvraagt, ligt de medicatie de volgende dag na 16.00 uur voor u klaar bij de apotheek. In alle andere gevallen ligt het recept na twee werkdagen vanaf 16.00 uur voor u klaar in de apotheek.
.

Van Lennep Meiland huisartsen herhaalrecept
Inschrijven huisarts Overtoom

Inschrijven in praktijk

Al enige tijd melden zich bij onze praktijk veel nieuwe patiënten aan. Om aan elke patiënt de nodige aandacht en vereiste zorg te kunnen geven, zijn wij momenteel gesloten voor nieuwe patiënten..

Mocht dit in de toekomst veranderen, dan zullen wij dit via onze site laten weten.

Reizigersvaccinatie

Voor vakkundige reizigersadvisering en vaccinatie kunt u het beste zelf contact opnemen met de GGD Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.ggd.amsterdam.nl/infectieziekten/reizigersvaccinatie

reisprik
thuisarts

Meer informatie? Thuisarts.nl

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

  • om gezond te blijven;
  • om klachten zelf aan te pakken;
  • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
  • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
  • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
  • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts

Klachten

Indien u het niet eens bent met de behandeling of bejegening in onze huisartsenpraktijk wil ik u uitnodigen om dat bij ons te melden. U kunt dat doen door in eerste instantie een gesprek aan te vragen of door een e-consult te sturen. Het klachtenformulier kunt u ook bij ons ophalen en invullen.

 

Bij iedere klacht zullen de huisartsen de ernst van de klacht inschatten en gepaste actie ondernemen. Er volgt altijd een terugkoppeling aan u en aan de betrokken medewerker.

Dokter Van Lennep en Meiland zijn ook verbonden aan de Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg, de SKGE. U kunt zich met een klacht ook tot hen richten.

 

SKGE
Postbus 8018
5601 KA Eindhoven

T 088-0229100 op maandag tot en met donderdag 9.00-17.00 uur info@skge.nl

Translate »
Call Now Button